Toyota презентує новий Yaris

Новини
Дата публікації: 5 липня 2024 р.
dsc3268

Toyota презентує новий Yaris

У світі Toyota вдосконалювати можна і потрібно все. Цей принцип — японською «кайдзен» — знаходить своє втілення в інноваціях і поліпшеннях, впроваджених у новому Yaris. Останнє покоління гібридного електричного хетчбека Toyota користується великим успіхом з моменту його запуску в 2020 році. А відтепер він стане ще кращим.

Основні оновлення включають додаткову і потужнішу гібридну електричну силову установку, нові та вдосконалені функції безпеки і допомоги водієві, а також абсолютно нові панель приладів і мультимедійну систему з поліпшеними цифровими технологіями.

Ці нововведення не применшують тих якостей, які зробили Yaris таким популярним. Це незмінно якісний і надзвичайно ефективний автомобіль, яким приємно володіти та керувати.

Створений в Європі - новий Yaris зміцнює свою відзначену нагородами репутацію як інноваційного і досконалого за дизайном та інженерним втіленням малолітражного автомобіля.

dsc2449
Більше потужності, задоволення та варіантів вибору з новою Hybrid 130

Новий Yaris пропонує клієнтам нову потужнішу гібридну електричну силову установку Hybrid 130. На додаток до вже наявної у лінійці Hybrid 115, Hybrid 130 використовує переваги гібридної технології Toyota п'ятого покоління для швидшого прискорення, що добре поєднується з маневреним характером автомобіля.

Саме такі характеристики стають усе більш пріоритетними для клієнтів В-сегмента, особливо для тих, хто надає перевагу малим габаритам. Завдяки новій продуктовій стратегії «подвійний гібрид» Toyota розширює привабливість Yaris для покупців, адже для більшості з них гібридна установка є головним фактором під час вибору.

Повністю гібридна електрична система з 1,5-літровим двигуном має чудову репутацію з моменту її впровадження. Клієнти відзначають її ефективність у використанні пального та зменшенні викидів, а також здатності долати більші відстані в повністю електричному режимі. Ці якості було збережено та переглянуто для збільшення потужності.

Головною зміною є впровадження нової гібридної трансмісії із потужнішим електродвигуном-генератором (потужність зросла з 59 кВт до 62 кВт), а також коригування програмного й апаратного забезпечення в блоці управління потужністю. В результаті загальна потужність системи зросла на 12% — з 116 к.с. до 130 к.с. Максимальний крутний момент електродвигуна збільшився на 30%: з 141 Нм до 185 Нм, доступний у всьому діапазоні обертів.

Це означає більш швидке прискорення — на півсекунди швидше, що скорочує час розгону від 0 до 100 км/год до 9,2 секунди. Здійснювати обгони тепер теж можна швидше: 80-120 км/год досягаються за 7,5 секунди.

Багаторічний досвід Toyota у сфері гібридних технологій гарантує, що викиди CO2 залишаються найменшими у своєму класі: 71-72 г/км, а витрата пального — 3.1-3.2 л на 100 км (дані комбінованого циклу WLTP).

dsc4471_1
Налаштовувані дисплеї приладів

Залежно від комплектації на автомобілі встановлюється 7- або 12,3-дюймова цифрова панель приладів. Обидві вирізняються повноколірною графікою, яка залишається чіткою за будь-яких умов освітлення.

12,3-дюймову версію мультиінформаційного дисплея у комплектаці Style можна налаштувати відповідно до уподобань водія щодо змісту інформації та стилю її подання.

Центральний мультиінформаційний дисплей призначений для найбільш часто використовуваної інформації, такої як дані з розширеної системи безпеки, обрані налаштування, попередження для водія. Лівий і правий дисплеї відображають інформацію про поїздку, витрату пального, навігаційні дані, налаштування аудісистеми. На лівий і правий дисплеї також можна додати віджети для доступу до додаткової інформації за допомогою перемикачів на кермі. Можна зберігати до трьох різних комбінацій компонування для використання під час поїздок різного характеру.

Для подальшої кастомізації можна вибрати одну з чотирьох тем дисплея, а також один, два циферблати або взагалі без них. 7-дюймовий дисплей (Lounge) пропонує дев'ять шаблонів, три стилі та вибір із трьох функціональних дисплеїв — тахометр, індикатор гібридної системи й стрілочний спідометр.

dsc4219_2_1
Безперебійне підключення й оновлення

Сьогодні клієнти хочуть мати можливість легко та безперешкодно підключати смартфон під час користування автомобілем. У новому Yaris це зробити надзвичайно просто завдяки Apple CarPlay та Android Auto.

Безпечніше та простіше керування автомобілем завдяки поліпшеним функціям Toyota Safety Sence

Нинішнє покоління Toyota Yaris від самого початку розроблялося з метою стати лідером сегмента з точки зору безпеки, оснащеним безліччю засобів активної та пасивної безпеки.

Новий Yaris іде ще далі, пропонуючи додаткові та вдосконалені функції, які зміцнять його лідерство щодо безпеки і допоможуть Toyota наблизитися до кінцевої мети — позбутися всіх дорожньо-транспортних пригод.

 

Toyota T-Mate включає всі вдосконалені функції, що роблять новий Yaris надійнішим і зручнішим у водінні та паркуванні, зокрема це система безпеки і допомоги водію Toyota Safety Sense останнього покоління.

Yaris оснащений новою камерою і радаром, що мають розширений діапазон дії. Це значно поліпшує можливості виявлення ризиків аварій. До прикладу, PCS – система запобігання зіткнень, тепер може додатково розпізнати потенційне лобове зіткнення та ширший спектр об’єктів на шляху автомобіля, зокрема пішоходів, велосипедистів і, вперше, мотоцикли.

 

Пригнічення прискорення — нова функція системи безпеки Toyota Safety Sense, що відповідає за уповільнення після будь-якого раптового прискорення автомобіля, коли є ризик зіткнення з транспортним засобом попереду.

Система проактивної допомоги при керуванні PDA також є новою, розробленою, щоб допомогти уникнути знайомих небезпек під час руху на низькій швидкості

Вона забезпечує плавне уповільнення, коли автомобіль слідує за транспортним засобом, що рухається повільніше, або при повороті. PDA також підтримує систему проактивної допомоги при керуванні: коли автомобіль наближається до повороту, система

регулюватиме кермову силу, щоб допомогти водієві зробити впевнений і стабільний поворот.

Нова система екстреної зупинки EDSS lдопоможе водію у кермуванні, якщо він почуватиметься погано. Вона активна, коли задіяна система утримання автомобіля у смузі руху LTA і виявляє ситуативно, якщо водій не кермував, не гальмував або не прискорював автомобіль протягом певного часу. Спочатку водій отримає аудіо- та візуальні попередження, якщо відповіді не буде, автомобіль зупиниться, активуються аварійні вогні, а двері розблокуються.

Асистент безпечного виходу з авто SEA, доступна як опція, надсилає візуальні та звукові попередження для запобігання відчиненню дверцят автомобіля, якщо інший транспортний засіб або велосипедист наближаються позаду.

Система нагадування про заднє сидіння RSRS — ще одна інноваційна функція, яка надсилає аудіосповіщення водіям, якщо вони залишили дитину чи домашню тварину на задньому сидінні.

До того ж Yaris отримав оновлені функції системи безпеки Toyota Safety Sense. Адаптивний круїз-контроль ACC модернізовано для швидшого реагування та відчуття спокою при керуванні автомобілем. До прикладу, коли інший транспортний засіб переходить у смугу руху Yaris, уповільнення стає більш поступовим. Водій також може обрати більший інтервал між транспортними засобами, а функція зменшення швидкості при повороті активується раніше, що гарантує більш плавний контроль швидкості.

Система попередження про з'їзд автомобіля зі смуги руху LDA також була поліпшена. Вона розпізнає, коли водій виїхав за межі смуги руху, щоб уникнути перешкоди (пішохода або іншого транспортного засобу), та тимчасово скасовує попередження про виїзд зі смуги руху.

Функція центрування системи LTA була повторно відкалібрована, щоб створити більш природні відчуття при кермуванні. Відтепер достатньо лише одного дотику, щоб налаштувати обмеження швидкості відповідно до дорожніх знаків.

dsc3173
Скульптурний екстер’єр, просторий інтер’єр

Yaris зберіг скульптурний вигляд і лінії, що вирізняють модель серед конкурентів сегмента. Автомобіль має спортивний профіль, що випромінює енергію та динамічність. Його стиль відповідає його маневровості, збалансованій керованості та кращій реакції шасі, що посилюється платформою GA-B, яка є частиною нової глобальної архітектури Toyota New Global Architecture. Хоча висота та довжина автомобіля компактні, він має порівняно довгу колісну базу і широку передню частину та колію. Це впливає на салон, що є більш містким, та надійну стійкість на дорозі. Пропорції нового Yaris ідеальні для руху вулицями міста й у тісних паркувальних місцях. Він має короткі звиси і радіус повороту 5,2 м.

В інтер’єрі одразу помітні якість і відчуття простору. Він розроблений за принципом «Менше — це краще».

Yaris: історія досягнень

Yaris є однією з найуспішніших моделей в історії Toyota. Її світові продажі перевищили позначку в 10 млн одиниць у 2023 році. Таке досягнення вказує на те, що інженери цього автомобіля виконали свою обіцянку і привнесли ідею «великий-маленький» у сегмент B. Так, ця модель є компактною, але має досить просторий салон.

Модель першого покоління мала миттєвий успіх, завоювавши звання «Автомобіль року» в Європі та Японії на межі тисячоліть. Наступні моделі встановили стандарти продуктивності і технологічності. Тут варто згадати Yaris третього покоління, який є першим автомобілем у своєму класі з повною гібридною електричною силовою установкою.

 

Постійні вдосконалення та глибоке розуміння мінливих уподобань і пріоритетів клієнтів утримали Yaris на вершині. Його незмінно привабливий зовнішній вигляд і провідні у своєму класі характеристики призвели до того, що модель четвертого покоління отримала нагороду «Автомобіль року» у 2021 році, другу для Yaris. Журі високо оцінило гібридну технологію Yaris за плавне водіння, низькі викиди та доступну ціну. Саме через ці якості понад 80% покупців Yaris обирають гібридну силову установку. Yaris також отримав визнання за дизайн, динамічні характеристики та найкращу у своєму класі безпеку.

Саме з Yaris Toyota повернулася на Чемпіонат світу з ралі в 2017 році разом з підрозділом TOYOTA GAZOO Racing. Це призвело до миттєвих успіхів — бренд отримав чотири перемоги серед виробників (три з них поспіль) і п’ять серед водіїв (чотири з них поспіль).

Надихнувшись успішним ралійним автомобілем Yaris World Rally Car, у 2020 році Toyota представила першу спортивну модель — GR Yaris. GR Yaris зберіг свою роль новатора й отримав безпрецедентне визнання ЗМІ та поціновувачів автомобілів, миттєво ставши сучасною класикою.

У 2021 році сімейство Yaris розширилося моделлю Yaris Cross, що поєднала багаторічний досвід та інновації Toyota у створенні компактних автомобілів із спадщиною новатора у дизайні та розробці позашляховиків. Ця модель оптимальна для щоденного використання, але має пригодницький дух. Невдовзі після запуску Yaris Cross підтвердив свою приналежність до сімейства Yaris й отримав низку нагород. Так, організатори World Car Awards назвали його «Світовим міським автомобілем 2022 року».

З дебютом нового Yaris показники продажів моделі залишаються високими в Європі — приблизно 170 000 одиниць у 2023 році.

Нова серія хетчбеків Yaris тепер доступна і в Україні.

Бажаєте консультацію менеджера?
Залиште свої контактні дані та ми обов'язково зв'яжемось з Вами та надамо відповіді на всі питання!
Як краще з вами зв'язатись:
!
До порівняння можна додати лише 3 автомобіля