Абсолютно новий Toyota Yaris РОЗПОЧАТО ПРИЙМАННЯ ЗАМОВЛЕНЬ

Новини
Дата публікації: 9 листопада 2020 р.
publikacia

Абсолютно новий Toyota Yaris
РОЗПОЧАТО ПРИЙМАННЯ ЗАМОВЛЕНЬ

• Це перший автомобіль на платформі TNGA-B, що гарантує неповторний стиль, компактні розміри, високу практичність, зручність та безпеку керування.

• Завдяки новій гібридній системі четвертого покоління автомобіль має потужність у 116 кінських сил, низький рівень викидів CO2 ― 85 г/км ― та економно використовує 3,1 л пального на 100 км пробігу (у комбінованому циклі).

• Оновлена підвіска гарантує дивовижну точність та плавність руху.

Абсолютно новий Yaris четвертого покоління ― автомобіль, що відповідає вимогам міського стилю життя, і водночас керувати ним на заміських дорогах та шосе ― саме задоволення.

Він створювався як автомобіль, яким зручно пересуватися залюдненими та вузькими вулицями міста, тому має компактні розміри й один із найкращих у своєму класі радіус розвороту. Водночас новий Yaris отримав просторий, зручний, якісно оздоблений салон, оснащений усім необхідним обладнанням для якісного підключення смартфонів та безперешкодного доступу до інформації.

Високі амбіції компанії Toyota стосовно нового Yaris підкріплені тим фактом, що вперше філософія нової глобальної архітектури Toyota New Global Architecture ― TNGA ― застосовується до компактного автомобіля у вигляді модульної платформи GA-B, на якій побудовано новий Toyota Yaris. Ця архітектура відіграє ключову роль у покращенні динамічних характеристик Yaris за рахунок низького центра тяжіння і міцнішого кузова. Також вона дозволила дизайнерам створити більш виразний, привабливий і потужний на вигляд автомобіль з яскраво вираженою індивідуальністю.

Нова модель оснащена гібридною силовою установкою Toyota 4-го покоління, що дозволяє економніше використовувати пальне, зменшити кількість викидів і швидше долати більші відстані на електроенергії.

Фактично під час поїздок містом новий Yaris може протягом тривалого часу працювати взагалі без викидів подібно до електромобіля, але при цьому не потрібно хвилюватися щодо рівня заряду та запасу ходу.

Підсилюючи свою репутацію лідера сегмента, Toyota Yaris знову підіймає планку. Нова модель відтепер пропонується з опційним комплексом систем активної безпеки Toyota Safety Sense. Це ще більше підкреслює позицію Toyota щодо підвищення рівня безпеки на дорогах.

Завдяки цим системам, а також значно міцнішому кузову на платформі GA-B компанія Toyota має на меті зробити новий Yaris найбезпечнішим малолітражним автомобілем у світі.

Дизайн екстер’єру

Новий Yaris повертається до концепції «Великий малий», яка надихала розробників першого покоління моделі, однак у новій її інтерпретації ― «Менш об’ємний і більш маневровий». Таким чином, мається на увазі енергійний, динамічний автомобіль, що завжди готовий вирушити в дорогу.

У той час як багато автомобілів B-сегмента поступово стають довшими, новий Yaris на 5 мм коротший за попередню модель. Попри те, що загальна довжина автомобіля скоротилася до менш ніж 4 метрів, його колісна база стала довшою на 50 мм, що додає простору салону.

Передній та задній звиси також стали коротшими: на 10 мм спереду (800 мм) і на 45 мм ззаду (580 мм). Це ще більше підкреслює компактні розміри автомобіля й гарантує найкращий у своєму класі радіус розвороту, що робить Yaris ідеальним для пересування містом та паркування.

Дизайн та оснащення інтер’єру

Інтер’єр нового Yaris із загальною концепцією «Менше ― це більше». Це чітко та якісно спроєктований простір, приємний для ока й на дотик, а також просторий, наче в автомобіля більшого розміру.

Водійське місце створене за концепцією «Погляд на дорогу, руки на кермі». Усі дисплеї та елементи керування розташовані таким чином, щоб водій фокусувався на дорозі та постійно отримував інформацію про основні показники роботи автомобіля, при цьому мінімально відволікаючись і маючи відмінну кругову видимість.

Компактний і водночас просторий

Як згадувалося раніше, нова платформа GA-B дозволила зменшити загальну довжину автомобіля, зробивши його найкомпактнішою моделлю у своєму класі. При цьому колісну базу вдалося збільшити, завдяки чому салон став просторішим та комфортнішим як для водія, так і для пасажирів. Це нагадує новаторську концепцію «Великий малий» Yaris на світанку його створення 20 років тому.

У новому Yaris більше простору між водієм і переднім пасажиром (на 20 мм), a також ширша передня панель приладів. Так само збільшився й об’єм багажного відділення: глибина багажника становить 700 мм, а його місткість ― 270 л.

TOYOTA ГІБРИД ― ГІБРИДНА СИЛОВА УСТАНОВКА ЧЕТВЕРТОГО ПОКОЛІННЯ уперше в Toyota Yaris.

• Усі гібридні компоненти нові та оптимізовані за розміром, вагою й ефективністю.
• Новий 1,5-літровий гібридний двигун сімейства Dynamic Force*.
• Більша економія пального, менша кількість шкідливих викидів, вища потужність та крутний момент.
• Значно кращі характеристики електродвигуна з можливістю руху на електротязі на швидкості до 130 км/год.

Показники автомобіля свідчать про масштаби досягнень. Загальна ефективність збільшилася на 20%, від чого в інших автомобілях може страждати продуктивність. Фактично потужність стала на 16% вищою та становить 116 к.с. (загальна потужність системи). Автомобіль вирізняється кращим реагуванням на натискання педалі акселератора та поліпшеним на 15% прискоренням від 0 до 100 км/год, що тепер становить 9,7 секунди.

Нова гібридна силова установка відтепер дозволяє розвивати швидкість до 130 км/год виключно на електротязі та до 80% часу їздити містом, не витрачаючи пального. Це означає, що водії можуть насолоджуватися багатьма перевагами електромобілів, але зовсім не турбуючись про заряд акумулятора та запас ходу.

Ці показники є безпрецедентними для моделі Toyota та демонструють здатність гібридних електричних технологій забезпечувати ще вищу ефективність без компромісів і шкоди для продуктивності.

ХАРАКТЕРИСТИКИ ОБЛАДНАННЯ

• Високий рівень технічного оснащення новітнім бортовим обладнанням.
• 10-дюймовий кольоровий проєкційний дисплей на лобовому склі.
• Акцент на інтеграції зі смартфонами завдяки Apple CarPlay і Android Auto.
• Бездротовий зарядний пристрій для смартфона, в якому достатньо місця для телефонів останнього покоління.

Якість дизайну та динамічні характеристики нового Toyota Yaris поєднуються з поліпшеними технічними показниками обладнання та функціями, які частіше зустрічаються в більших моделях, вищих на клас.

Кольоровий проєкційний дисплей
Новий Yaris — одна із небагатьох моделей у сегменті B, оснащена 10-дюймовим кольоровим проєкційним дисплеєм. Він передає ключову інформацію на вітрове скло, у поле зору водія, відповідно до концепції «Погляд на дорозі, руки на кермі». Дані включають швидкість автомобіля, попередження про безпеку (підключення до систем Toyota Safety Sense), підтримку навігації та інформацію мультимедійної системи. Водій може обирати потрібну інформацію за допомогою налаштувань меню на мультиінформаційному дисплеї.

Безперешкодне підключення
Усі нові моделі Yaris підтримують безперешкодну бездротову інтеграцію смартфонів через Apple CarPlay та Android Auto, забезпечуючи користувачам легкий доступ до улюблених програм, які зображаються на центральному екрані мультимедійної системи.

Бездротовий зарядний пристрій
Для нового Yaris доступний бездротовий зарядний пристрій. Його розміри становлять 150 на 80 мм, що дозволяє вмістити великі телефони останнього покоління.

БЕЗПЕКА

• Політика Toyota щодо безпеки передбачає доступність новітніх стандартів систем Toyota Safety Sense на моделях Toyota всіх класів.
• Новий Yaris створений бути лідером безпеки у своєму сегменті.
• Впровадження передових систем допомоги водієві, до яких входить система утримання автомобіля у центрі смуги руху (LTA), а також взаємодія між функціями адаптивного круїз-контролю Adaptive Cruise Control та системи розпізнавання дорожніх знаків Road Sign Assist.
• Система попередження про загрозу зіткнення Pre-Collision System виявляє пішоходів (у денний та нічний час) і велосипедистів (у денний час).

Перший автомобіль Toyota з центральними подушками безпеки
Новий Yaris є першим автомобілем Toyota, оснащеним центральними подушками безпеки. У стандартній комплектації вони спрацьовують у разі бокового удару, щоб запобігти зіткненню водія і переднього пасажира між собою.

Toyota Safety Sense

Пакет Toyota Safety Sense у новому Yaris є найсучаснішим та найбільш комплексним серед авто B-сегмента. Серед функцій:
• система попередження про загрозу зіткнення (PCS) із функціями виявлення транспортних засобів, пішоходів (удень та вночі) та велосипедистів (удень);
• інтелектуальний адаптивний круїз-контроль із повним діапазоном швидкостей;
• система розпізнавання дорожніх знаків (RSA);
• система попередження про зміну смуги руху з функцією утримання автомобіля у центрі смуги руху (LTA);
• система автоматичного вимикання дальнього світла (AHB).

Новий Yaris буде доступний у 4 комплектаціях: Active, Elegant, Style і Premier Edition**.

Початкова комплектація Active уже оснащена таким обладнанням: протитуманні ліхтарі, підігрів передніх сидінь, клімат-контроль, мультимедійна система Toyota Touch 2 з підтримкою Apple CarPlay та Android Auto і багато іншого.

Комплектація Elegant вирізняється світло-сірою панеллю приладів та частково шкіряним світло-сірим оздобленням сидінь із більш просунутим рівнем бортового обладнання.

Комплектація Style доступна з двокольоровим кузовом та повністю чорним салоном з темним оформленням стелі.

А Yaris у комплектації Premier Edition поставляється з максимальним рівнем бортового оснащення та має ексклюзивні кольори екстер’єру — кораловий кузов і чорний дах.

Продажі Toyota Yaris в Україні розпочнуться вже у грудні 2020 р.

За додатковою інформацією щодо нового Toyota Yaris, включно з цінами, звертайтеся, будь ласка, до офіційних дилерів Toyota в Україні.


* Значення вказане умовно та може незначною мірою відрізнятися від робочого об’єму двигуна. Більш детальна інформація наявна в офіційних дилерів Toyota.

** Наведені тут і далі назви комплектацій і кольорів кузова/салону є суто умовними, використовуються винятково заради зручності в розподілі наборів параметрів автомобіля та можуть відрізнятися або бути відсутніми в інших документах або матеріалах.

!
До порівняння можна додати лише 3 автомобіля